info@argiristravel.gr | (+30) 210 5772869 - (+30) 210 5782969

Powered by Google

ΔΙΗΜΕΡΗ 05/06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΙΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 05 - 12 - 2020 ΕΩΣ 06 - 12 - 2020

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΥΛΗ - ΕΛΑΤΗ 

ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

1η ΗΜΕΡΑ:

Αναχωρούμε το πρωί από Περιστέρι - Αθήνα με πρώτη στάση για καφέ έξω από την Λαμία. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το γύρω της Λίμνης Πλαστήρας χτισμένη σε υψόμετρο 1.000μ. Η τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε το 1959 και πήρε το όνομά της από το Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα,

limni plastira

τον εμπνευστή της ιδέας κατασκευής του φράγματος και της λίμνης. Σήμερα η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί πηγή ζωής για ολόκληρη την Καρδίτσα και τη γύρω περιοχή. Από τη λίμνη υδρεύεται η πόλη της Καρδίτσας και δεκάδες κοινότητες, ενώ το καλοκαίρι τα νερά της φθάνουν μέχρι τα χωράφια της Λάρισας. Στάση για το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά ) στο ομορφότερο σημείο της λίμνης την πλαζ Λαμπερού. Eν συνεχεία θα μεταβούμε στο Φράγμα Ταυρωπού

 fragma plastira

το οποίο έχει μήκος 220 μέτρα και ύψος 83 μέτρα καθοριστικό για την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση. Θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε τη θέα του, και να δούμε τους παραγωγούς από τα γειτονικά χωριά των Αγράφων, οι οποίοι πουλούν στους επισκέπτες προϊόντα της γης τους και της κτηνοτροφίας τους. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό τα Τρίκαλα Θεσσαλίας για να επισκεφτούμε το Μύλο των Ξωτικών.

 milos

Μικροί και μεγάλοι θα μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών έχει ετοιμάσει το πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Fun Park σε όλη την Ελλάδα. Θα γνωρίσουμε το σπίτι του Άη Βασίλη, το καράβι των πειρατών, την αιώνια πηγή σοκολάτας (μην φάτε πολλές!!!) Το παγοδρόμιο των ξωτικών, το λούνα παρκ, ιπτάμενες κούνιες, την Χριστουγεννιάτικη αγορά, την γλυκιά αγορά και άλλα πολλά που δεν σας τα αναφέρω. Ελεύθεροι να ζήσουμε όλες τις δραστηριότητες του πάρκου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ :

Μετά το πρωινό μας και εφόσον έχουμε τακτοποιήσει τις αποσκευές μας θα αναχωρήσουμε για τα Μετέωρα,

meteora

μοναδικά στον κόσμο βράχια, σαν γλυπτά θεόρατα πάνω από τη Καλαμπάκα. Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά μεταξύ τον βουνών Κοζιάκα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιον Όρος και συνεχίζουν τη μοναδική παράδοση εδώ και έξι αιώνες. Στη θέα των Ιερών βράχων θα μείνουμε έκπληκτοι από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος. Τα ασκητικά παραπήγματα στους βράχους μαρτυρούν την αδιάψευστη παρουσία των πρώτων μοναχών που αφιερώθηκαν ψυχή και σώματι στο Θεό. Στα Μετέωρα σώζονται θησαυροί, κειμήλια και έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ας τα απολαύσουμε. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με δεύτερη στάση στη Πύλη.

pili

 

Κωμόπολη χτισμένη στα ριζά της Πίνδου στο στενό πέρασμα από όπου πήρε και το όνομα της, εδώ θα γευτούμε για άλλη μια φορά την ομορφιά της φύσης πίνοντας τον καφέ μας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ελάτη.

elati

Ότι και να πούμε για αυτό το μαγικό χωριό θα είναι λίγο είναι ένα από τα ομορφότερα θέρετρα της Ελλάδας. Ελατοσκέπαστο χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 860 μέτρα. Η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τα πολλά δάση, το υγιεινό κλίμα, και η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων θα μας μείνει αξέχαστη παραμονή για το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά). Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

ΤΙΜΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ 72€

ΤΙΜΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ 85€

ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 

(ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΥΝ 35€ )

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1) Μεταφορά, περιηγήσεις με πούλμαν.

2) Μία διανυκτέρευση στο κέντρο της Καλαμπάκας hotel Divani Meteora 4* σε δίκλινα δωμάτια.

3) Ένα πρωινό στο ξενοδοχείο.

4) Ένα βραδινό στο ξενοδοχείο ( προαιρετικά )

5) Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 1. Ο νέος φόρος διαμονής του Ν. 4389/2016 που περιγράφεται στον πιο κάτω πίνακα ανά δωμάτιο, ο οποίος προεισπράττεται από το γραφείο μας με την εξόφληση της εκδρομής, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις κατά την άφιξη στα ξενοδοχεία και την κατανομή των δωματίων.
Τιμή ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
Ξενοδοχεία 5* 4€
Ξενοδοχεία 4* 3€
Ξενοδοχεία 3* 1.5€
Ξενοδοχεία 1-2* 0.5€

2. Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

3.Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων του γραφείου για το καλύτερο της εκδρομής. Η επίσκεψη μας στο Μύλο των Ξωτικών θα γίνει αν και εφόσον είναι σε λειτουργία.

 


 

Κρατήστε τη θέση σας
Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την κράτησή σας
Εισάγετε το επώνυμό σας
Εισάγετε το όνομά σας
Εισάγετε το σταθερό τηλέφωνό σας
Εισάγετε το κινητό τηλέφωνό σας
Εισάγετε το email σας
Εισάγετε την διεύθυνση κατοικίας σας
Αν έχετε περαιτέρω πληροφορίες ή παρατηρήσεις, μπορείτε να τις γράψετε στο παρακάτω πεδίο

*Πατώντας "Αποστολή" δεν εξασφαλίζετε την κράτησή σας. Ο τουριστικός μας πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Πληροφορίες:

 • Διάρκεια: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΠΥΛΗ ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ
 • Test Formas 1:
  Κρατήστε τη θέση σας
  Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την κράτησή σας
  Εισάγετε το επώνυμό σας
  Εισάγετε το όνομά σας
  Εισάγετε το σταθερό τηλέφωνό σας
  Εισάγετε το κινητό τηλέφωνό σας
  Εισάγετε το email σας
  Εισάγετε την διεύθυνση κατοικίας σας
  Αν έχετε περαιτέρω πληροφορίες ή παρατηρήσεις, μπορείτε να τις γράψετε στο παρακάτω πεδίο

  *Πατώντας "Αποστολή" δεν εξασφαλίζετε την κράτησή σας. Ο τουριστικός μας πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Δημοφιλής Προορισμός:

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΠΥΛΗ ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Σχετικές Εκδρομές

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ